31 Mayıs 2007

MİNİK SUSAMLI SİMİTLER





















Kandil simidi tadında bu gevrek minik simitler benim çok hoşuma gidiyor. Çok önceden yaptığımda fotografını çekip bir dosyaya atmıştım, unutmuşum. Geçenlerde yine misafirlerimiz için yaparken aklıma geldi fotograf hala duruyorsa tarifi de yazayım artık dedim.

Malzemeler:
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr tereyağ (eritilip, soğutulacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldıgı kadar un
  • susam
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına toplayıp hafiften karıştırıyorum. Ardından kabartma tozu ile birlikte unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyorum. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimle ince uzun rulo yapıyorum ve iki ucunu birleştirip üst yüzünü önce yumurta akına, ardından ufak bir tabağa döktüğüm susama batırıp tepsiye diziyorum.
Önceden ısıttığım 175 derecedeki fırında ortalama 20 dakika kızarana kadar pişiriyorum.

2 yorum:

kamiş dedi ki...

Ben de çok severim bu simitleri Tulosh ellerine sağlık canım :)

Hülya dedi ki...

Oooo süper olmuşlar Tülay'cığım;))
Sabırsızlıkla konuştuklarımızın da sonuçlarını bekliyorum;)))