MİNİK SUSAMLI SİMİTLER
Kandil simidi tadında bu gevrek minik simitler benim çok hoşuma gidiyor. Çok önceden yaptığımda fotografını çekip bir dosyaya atmıştım, unutmuşum. Geçenlerde yine misafirlerimiz için yaparken aklıma geldi fotograf hala duruyorsa tarifi de yazayım artık dedim.
Malzemeler:
Önceden ısıttığım 175 derecedeki fırında ortalama 20 dakika kızarana kadar pişiriyorum.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 125 gr tereyağ (eritilip, soğutulacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- aldıgı kadar un
- susam
Önceden ısıttığım 175 derecedeki fırında ortalama 20 dakika kızarana kadar pişiriyorum.
2 yorum:
Ben de çok severim bu simitleri Tulosh ellerine sağlık canım :)
Oooo süper olmuşlar Tülay'cığım;))
Sabırsızlıkla konuştuklarımızın da sonuçlarını bekliyorum;)))
Yorum Gönder