11 Eylül 2006

KREMA SOSLU MANTARLI TORTELLİNİ

Bu ayki etkinlik Elvan hanım tarafından makarna olarak belirlenmiş, çok iyi bir seçim olmuş bence tebrik ediyorum. Birbirinden çeşitli makarna tarifleri görmek için şimdiden sabırsızlanıyorum. Eminimki birçok çeşit soslar, ravioli, papardelle, lazanya, noodles, erişteler, mantılar, torttelliniler bu etkinlikte marifetli eller sayesinde yerlerini alacaklar.
Makarna çeşitleri günümüzde hemen hemen tüm restaurantların en özel menüleri arasına girmeyi başarmış , vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bi besin kaynağıdır. Metabolizmada çabuk parçalanan bir özelliğe sahip olmasıyla hemen enerjiye dönüşmektedir.
Bu ayki etkinliğin makarna oldugunu duyduğumda ilk aklıma gelen tortellini oldu. Bu yemeği bir restaurantta yediğim porcini mantarlı papardelleden esinlenerek yapmıştım ve o günden beri vazgeçilmezim olmuştur(mantıdan sonra).
Barillanın peynirli tortellinisini kullandım. Mantarlı veya ıspanaklısını kullanırsanız üzerine bir kaşık parmesan peyniri rendesi dökmenizi tavsiye ederim. Şayet yoksa beyaz peynir veya kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz inanılmaz bi tat katacaktır.

Malzemeler :
1 paket peynirli tortellini
250 gr mantar
1 kutu sıvı krema (200 ml)
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Tortellinilerimizi kaynar suda haşlıyoruz. Onlar haşlanırken, ince ince doğradığımız mantarlarımızı 2 kaşık sıvıyağımızla bir tavaya alıp mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kremamızı mantarların bulunduğu tavaya aktarıyoruz. Bu aşamada kremanın çok az koyu kıvamda olması için 1 tatlı kaşığı un ekliyorum. Bir tutam tuzuda ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
Diğer yanda haşlanmış tortellinilerimizin suyunu süzüp tekrar tenceremize alıyoruz. Üzerine hazırladığımız mantarlı sosumuzu döküp hepsini karıştırıyoruz. Servise hazır...

Dilerseniz tabaklarınızdaki tortellinin üzerine sosu dökerekde servis yapılabilir.
(Bazen mantar yerine sade kremayı kaynatıp içerisine küçük doğranmış domates, fesleğen ve çok az kekik ekliyorum buda çok hoşuma gidiyor)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

toretelliniye bayılırım.....
tariflerinizden önce birde yemek hakkında gayet açıklayııcı bilgiler veriyosunuz bu çok hoş gerçekten

Adsız dedi ki...

Tülayım annene çekmissin, ne diyeyim harika şeyler bunlar. Artık size gelmeden önce burdan seçer beğeniriz ne istiyorsak, bi mail atarız sana :)

Tulosh dedi ki...

Esracım çok teşekkür ederim canım.
Emelcim maillerini bekliyorum. Ciddiyim :)

Adsız dedi ki...

TORTELLİNİ EN GÜZEL BİLAKİS MAKARANA DA YENİLİR

Unknown dedi ki...

valla bu aralar tortelliniye kafayı taktım bu tarifi bulmam benim için çok iyi oldu

Adsız dedi ki...

Açıklama
firmamız italyan tarzı yumurtalı uzun erişteler ve soslar,mantı çeşitleri üretmektedir,
linguine,fettuccine,tagliatelle,sade,dometesli,ıspanaklı, ceşitleri
soslar,feslegen sos,acı sos,kıyma sos,dometes sos,
mantılar, tortellini,tortelloni,ravioli,
üç renk secenekleri ve etli,peynirli,ıspanaklı,tavuklu iç dolgu secenkleriyle,
günlük 1 ton erişte
2 ton mantı üretim kapasitemiz vardır
www.pastadalfredo.com
02165921188