13 Aralık 2012

Tel Şehriye Salatası



























Malzemeler:
1 su bardağı tel şehriye
biraz sıvıyağ
1 kutu konserve mısır
5-6 adet salatalık turşusu
2 adet kırmızı biber
5-6 dal yeşil soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 çay bardağı kadar kırık ceviz
tuz,limon,zeytinyağ
dilerseniz haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti
Şehriyenin yarısını sıvıyağda kavurdum. (Ben iki renkli olması için yarısını iyice kavurup diğer yarısını daha geç attım). Şehriyeler kavrulup rengi dönünce diğer yarım bardak şehriyeyi de ekleyip 1,5 su bardağı sıcak suyla pilav gibi demlenmeye bıraktım. İsterseniz haşlayabilirsinizde.
Ayrı bir kapta ince doğranmış kırmızı biber, turşu, taze soğan, dereotu, maydanoz ve mısır ile şehriyeleri karıştırıyoruz. Tuz limon ve zeytinyağınıda ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

2 yorum:

birsence dedi ki...

arada sırada ses veriyorsun ya yeter:))

Tulosh dedi ki...

Birsen'cim inan ya yaptığımın fotografını çekmeyi unutuyorum ya da fotografını çektiğimi bloguma yüklemeyi unutuyorum. Bilgisayarda fotografına rastladığım bir yemeği, eğer vaktim varsa oturup yazıyorum. Yani bi bakmışsın 6 ay yokum bir bakmışsın üst üste 6 tarif :) Bu aralar yoğunluktan malesefki böyle geçiyor günler...