28 Kasım 2007

Haşhaşlı Çörek

Dün blogları ziyaret için bilgisayar başına geçtiğimde karşılaştığım yazılar karşısında dondum kaldım. Kevgir dergisi için binbir emek harcayan Sevgili Esra hayata veda etmiş :( Başta inanamadım, taziye için blog açılmış onu gördüm yine inanamadım. Elim gidipte dün hiçbiryere yorum yazamadım. O bize güzel bir blog bıraktı arkasında ve bizde O'na Kevgir dergisi Aralık sayısı için sevdiği yemeklerden oluşan bir sayı için kolları sıvadık. Rahat uyu Esra, seni hiç unutmayacağız.




















Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaşmaya (42 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • aldığı kadar un
  • içi için:
  • 2 kase dövülmüş haşhaş
  • sıvıyağ
  • üzeri için 1 yumurta
Ilık süt ve mayayı karıştırdım, içerisine mayayı atıp 10 dakika kadar bekledim. Ardından sıvıyağ ve mayalı sütü genişce bir kaba alıp un ekleyerek yoğurdum. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un ekledim. Daha sonra 45 dakika kadar ılık ortamda üzerini örterek mayalanmasını bekledim.
Dövülmüş haşhaşın üzerine çıkacak kadar sıvıyağ ekleyip karıştırdım.
Tezgah üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açıp üzerine ince bir şekilde haşhaş sürüp bütün yuvarlağı aşağıdan yukarı doğru rulo yaptım. Üçer parmak aralıklarla kesip tepsiye dizdim. Tepsiye dizdikten sonra tekrar mayalanması için 20 dakika bekledim ve üzerine çırptığım yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirdim.

2 yorum:

yaren dedi ki...

Hashasli cörekler harika görünüyor.Ellerine saglik.

www.edasuner.com dedi ki...

HAŞHAŞA BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM