31 Ekim 2007

ERİKLİ İRMİK TATLISI






















Bu tatlının tarifi Oktay Usta'dan. Hepimizin bildiği irmik tatlısının erikle beraber bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdim.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • üzeri için :
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 8-9 adet iri siyah erik
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
Süt, irmik, nişasta, 1,5 su bardağı şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirdim. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp dikdörtgen bir borcama döküp oda ısısında soğumasını bekledim.
İrmik tatlısı soğurken 1 bardak süt ile toz şantiyi iyice çırpıp buzdolabında 5-10 dakika kadar beklettim.
Bu sırada erikleri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra iç kısımları alta gelecek şekilde bir tavaya dizdim. Üzerlerine 1 çay bardağı şeker ve suyu ilave ederek güzel bir renk alıncaya kadar pişirdim.
İrmik tatlısı soğuduğunda çırptığım kremşantiyi düzgünce üzerine yaydım. Her bir porsiyona bir erik gelecek şekilde erikleri şantinin üzerine dizebilirsiniz. Yada erikleri servis esnasında dilimlerin üstüne koyup servis edebilirsiniz.

7 yorum:

ss dedi ki...

harika görüntüye sahip hafif bir tatlı olmus ellerinize saglık.

Adsız dedi ki...

Tülaycım hanım deme ne olur :) Bir arakadaşın nikahında çekildi canım bağdat caddesinde beyaz köşkmü neydi ama dekor nikah organizasyonuna aitti yani normalde çay bahçesi gibi biryer

fidaneli dedi ki...

tuloshh ne guzel görunuyor tatlın.elıne sağlık. ama ben krem santı yıyemıyorum.. nedense :(( olsun bende baska bır krema uydururum uzerıne;)

sevgıler
fıdan

Yaren dedi ki...

Ne güzel olur erikli irmik.Eksi cok güzel bir tat verir mutlaka.Ellerine saglik.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

Yemekbahane dedi ki...

Nefis gözüküyor elinize sağlık
sevgiler
müge

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Ben kuzenin tuğçe benim siteme ne kadar da yorum yazmasan da ben seni unutmadım...