17 Mayıs 2007

HİNDİSTAN CEVİZLİ MUFFİN





















Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu akadaşlarıyla erken kutlamak isteyen yeğenim benden FB temalı bir pasta istemişti bu akşam için. Kalabalık olacakları için yanına birşeyler daha hazırlayıp gönderelim diye düşündük annesiyle beraber. Annesi börek falan yapacak bende pasta, minik kekler ve cevizli ay kurabiyesi yaparım diye düşündüm.
Daha önce yaptığım klasik muffinin yumuşaklığı ve lezzeti çok hoşuma gitmişti. Yine aynı tarifi kullandım fakat biraz değiştirip süsleyerek.

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
  • Üzeri için:
  • 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • hindistancevizi
  • süslemek için marsmallow
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Bir kap içerisine kabartma tozunu, vanilyayı, şekeri ve elenmiş unu toplayıp harmanladım.
Sıvıları karıştırmak için başka bir kap içerisinde önce yumurtaları çatalla çırptım. Ardından sıvıyağ ve sütüde ekleyip çatalla biraz karıştırdım.
Daha sonra kuru malzemelerin bulunduğu kabın üzerine sıvı karışımı döktüm ve bir kaşık yardımıyla ağır ağır karıştırdım. 2 kaşık hindistan cevizinide ekleyip az daha karıştırdım. Kek kağıtlarının 2/3 si dolacak şekilde hamuru paylaştırdım.

Ben migrosda veya pasta malzemesi satan yerlerden aldığım biraz büyükçe olan kağıtları (yağlamadan) kullandım ve 10 adet muffin elde ettim. Bu kağıtlar tek başına yani metal muffin kaplarının içerisine yerleştirmeye gerek kalmadan kullanılıyor o bakımdan rahat. Eğer teflon veya başka cins metal kalıpları kağıtsız kullanmayı tercih ederseniz kalıbı yağlamakta fayda var.

Önceden ısıttığım 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirdim.
İlk 20-25 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz ve sonunda kocaman, içleri yumuşacık muffinlere sahip oluyoruz.























Üzeri için 1 paket sıvı krema ile 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekerini hafif koyu bir kıvam alana kadar mikserle iyice çırptım. Ardından 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra bir bıçak yardımıyla soğumuş keklerin üzerlerine ince bir tabaka sürdüm. Daha sonra bir tabağa boşalttığım hindistan cevizine buladım. Üzerini ise Çook Şeker'den aldığım marshmallowlar ile süsledim.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Tülay. Muffinlerin bana etipufları anımsattı. Çokda lezzetli duruyorlar. Sevgiler..

Hülya dedi ki...

Gerçekten Selda'nın dediği gibi etipufa benzemiş:)
Bu arada Fener dedin de.Pastam var Fenerbahçeli sana danışıyorum.Yapmıştın ya öyle bir pasta.Bir bakim ben ona;)Fikir olsun...İzin var di mi?