15 Mayıs 2007

FINDIKLI KURABİYELER

























Annemin Fındıklı Kurabiyeleri:

Bu kurabiyelerin tarifini yıllar önce bir arkadaşımın halasından almıştım. Üzerleri pudra şekerli ve değişik şekillerdeydi. Annem bu kurabiyenin lezzetini çok beğendiği için kendi damak zevkine göre uyarladı ve üzerine yumurta akı sürüp fındığa bulayarak yıllardır yapar.
(Bu arada fotograf hafif bulanık çıkmış birdahaki sefere tekrar fotografını çekerim ve burda değiştiririm diye düşündüm)

Malzemeler :
  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • üzeri için:
  • 1 su bardağı kadar fındık içi
  • 1 yumurta akı
Margarin küp küp kesilerek oda ısısında yumuşayana kadar bekletilir.
Genişce bir kap içerisinde yumuşamış yağ ve şeker iyice yoğurulur. Ardından 2 yumurta eklenerek biraz daha elle karıştırılıp kabartma tozu ve 3 bardak kadar un eklenip iyice yoğurulur.Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenip yoğurmaya devam edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp üzeri yumurta akına batırılıp ardından dövülmüş fındığa bulanır. Yağlanmış tepsiye dizilip 175 derecede önceden ısıttığım fırında hafif kızarana kadar pişirilir.




























Çikolata Kaplı Fındık Dolgulu Kurabiye :

Ben milkanın lila stars çikolatalarını çok beğeniyorum. Çikolata kaplı üzümler, fıstıklar ve en güzelide fındıklılar :) Geçen akşam evde fındıklısını görünce acaba bunları bir kurabiye içinde kullansam nasıl olur diye düşündüm. Biraz ondan biraz bundan kafama göre yaptım ve benmaride erittiğim çikolata ile süsledim çok lezzetli oldular.

Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı bugday nişastası
  • 50 gr fındık içi (robotta iyice çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket milka lila stars fındıklı çikolata
Margarin küp küp kesilerek oda ısısnda iyice yumuşayana kadar beklettim. İçerisine yumurta ve şekeri ekleyerek mikserle çırptım. Ardından 1 çay bardağı kadar fındığı robottan geçirip un haline gitirip karışıma nişastayla birlikte ekledim ve iyice yoğurdum. Daha sonra kabartma tozuyla birlikte yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurdum. Hamur ele yapışmayan bir hamur haline geldiğinde un eklemeyi bırakın, eğer çok yumuşak bir hamur olursa bir iki kaşık kadar daha un ekleyebilirsiniz. Bu arada hamurun yarısına iki kaşık kakao karıştırıp yeniden yoğurdum.
Ardından ceviz büyüklüğünde bir hamur kopartıp avuç içinde biraz açıyorum ve içerisine çikolata kaplı fındıklardan bir adet koyup tekrar yuvarlıyorum.
Yağlanmış tepsiye dizerek 175 derecede önceden ısıttığım fırında hafif kızarana kadar pişiriyorum.
Fırından çıkartınca 1 saat kadar soğumasını bekledim ve benmaride erittiğim çikolata ile üzerine çizgiler çizdim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaratıcılık bu bence,çikolatadan esinlenip kurabiye elde etmek.)))
Çok leziz olduklarını tahmin edebiliyorum ilk fırsatta denemek istiyorum.Ellerine sağlık Tulosh.
Dilek

Adsız dedi ki...

bencede çok güzel hele o çikalatalı olanı ellerinize sağlık o üsttekide güzel ama insan çikolatalıyı sevince bi ayrı oluyo tabi

Adsız dedi ki...

benim adım oğuzhan ben kurabiye yemeyi çok seviyorum ayrıcada o resimdeki kurabiyeyi yedim gerçektende çok güzel oldu hasta oldum sınıftakilerede götürdük mükemmel ben hayvanlarla oynamayı da seviyorum bunu kim yaptıysa ellrinize sağlık herkeze selamlar