FRAMBUAZLI PASTA
Gelen misafirlerimiz annemin arkadaşları oldugu için pasta da annemin isteğine göre olmak zorundaydı :) Annem şeker hamuruyla kaplı pastaların görüntüsünü çok beğenir fakat lezzet açısından tercihi hep bol krema kaplı pastalardan yanadır. Nasıl bir pasta istersin? diye sorduğumda "Krema kaplı olsun kesinlikle, içinde meyveler olabilir, ama birazda şöyle hafif süslü püslü olsun, artık onuda şeker hamuruyla mı yaparsın neyle yaparsın bilmem" dedi. Peki dedim kırmadım, aynen dediklerinin hepsine uyarak hafif, güzel bir pasta yaptım. Birde bu pastada arkadaşımın getirdiği fancy-fill cake pan setimi kullandım. Pastanın içinin fotografını çekmesi içinde yengemi tembihledim :)
Tarife gelince; pandispanya için burdaki tarifi kullandım. İç kreması için pastacı kreması hazırlayıp frambuaz sosuyla karıştırdım. Dış kreması için Burcu'nun yaptığı gibi 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı hindistancevizi sütüyle çırptım.
Pastacı kreması:
yarım lt süt
2/3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Şeker, un ve nişastayı tencere içeirinsde karıştırın, yumurta sarılarınıda ekleyip tel çırpıcı ile biraz çırpın. Tencereyi orta ateşe alın ve sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Koyulaşıp kıvam alınca, kaynamaya başlayınca ateşten alın. (Ben bu esnada mikserle biraz çırpıyorum ve soğumaya bıraktığımda arada karıştırıyorumki üzeri kabuk tutmasın.)
Frambuaz sos için; 1,5 su bardağı kadar dondurulmuş frambuazı 3-4 saat önceden buzluktan çıkardım ve yumuşaması için beklettim. Daha sonra mutfak robotundan geçirip püre gibi yaptım. Ardından 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip robotta biraz daha karıştırdım. Daha sonra soğuyan pastacı kremasına bu sosu ekleyip ikisini karıştırdım ve pastanın iç kreması olarak kullandım.
Metro'dan aldıgım hindistancevizi sütü ile kremşatiyi çıpıp buzdolabında 5-10 dakika dinlendirdim ve pastanın tüm dış yüzeyine yaydım. Üstüne dizeceğim frambuazları birkaç peçete üzerinde beklettim pastayı sulandırmaması için fakat yinede hafif suları aktı. Ve şeker hamuruyla hazırladığım yeşil yapraklarla karışık süsledim.
Tarife gelince; pandispanya için burdaki tarifi kullandım. İç kreması için pastacı kreması hazırlayıp frambuaz sosuyla karıştırdım. Dış kreması için Burcu'nun yaptığı gibi 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı hindistancevizi sütüyle çırptım.
Pastacı kreması:
yarım lt süt
2/3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Şeker, un ve nişastayı tencere içeirinsde karıştırın, yumurta sarılarınıda ekleyip tel çırpıcı ile biraz çırpın. Tencereyi orta ateşe alın ve sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Koyulaşıp kıvam alınca, kaynamaya başlayınca ateşten alın. (Ben bu esnada mikserle biraz çırpıyorum ve soğumaya bıraktığımda arada karıştırıyorumki üzeri kabuk tutmasın.)
Frambuaz sos için; 1,5 su bardağı kadar dondurulmuş frambuazı 3-4 saat önceden buzluktan çıkardım ve yumuşaması için beklettim. Daha sonra mutfak robotundan geçirip püre gibi yaptım. Ardından 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip robotta biraz daha karıştırdım. Daha sonra soğuyan pastacı kremasına bu sosu ekleyip ikisini karıştırdım ve pastanın iç kreması olarak kullandım.
Metro'dan aldıgım hindistancevizi sütü ile kremşatiyi çıpıp buzdolabında 5-10 dakika dinlendirdim ve pastanın tüm dış yüzeyine yaydım. Üstüne dizeceğim frambuazları birkaç peçete üzerinde beklettim pastayı sulandırmaması için fakat yinede hafif suları aktı. Ve şeker hamuruyla hazırladığım yeşil yapraklarla karışık süsledim.
13 yorum:
tulosh valla harika olmuş hem pasta hemde diğerleri yanlız merak ettiğim birşey var dondurulmuş franbuaz mı kullandın sulanma yapmadı mı ? ellerine sağlık
Sedacığım merhaba. Evet dondurulmuş frambuaz kullandım, iyi hatırlattın onuda ekleyeyim yazıya. Fakat frambuazları dondurucudan 3-4 saat önceden çıkardım. Hatta en üstüne kullandıklarımı sonradan peçete üzerinde iyice beklettim. Yine süsleme esnasında iyice sularını çekmesi için tekrar yeni bir peçete üzerinde gezdirerek pasta üzerine dizdim.
Ellerine sağlık,pasta çok güzel görünüyor...Dilimlenmiş halinede bayıldım,harika........
Ellerinize saglik, pasta harika olmus,cok begendim. Ne kadar hos seyler yapiyorsunuz.
Sevgiler ve iyi hafta sonlari
Çok lezzetli olduğuna eminim ellerine sağlık.Cake pan setine hayran oldum inşallah bir gün bizim de olur:)))))
Dilek
Tulaycim
Bir kac gun ugrayamadim ne cok sey yapip yayinlamissin. Ellerine saglik. Frambuaz li pasta da harika ki cikolata ile uyumuna bayilirim. Eee yakinda setin gelince ustune daha da cok yaprak ve cicek yaparsin. Ben daha acip bakmaya bile firsat bulamadim. Opuyorum
Annenin sofrasına vakitsizlikten bakamamıştım,harika görünüyor.Ellerinize sağlık........Çikolata delisi olarak,minik muffinlere bayıldım.En kısa zamanda deneyeceğim.Bir de sunumuna bayıldım,nerden aldığını öğrenebilirmiyim?
bu pastaya tek kelimeyle bayıldım..çünkü kremalı pastalar benim de favorimdir ve zarif sade süslemeleri ile bu pasta bir ekol olmuş..harikasın.ellerine sağlık.selamlar..
Çok iyi bir iş çıkartmışsın yine,kutlarım;)Bir soru ve bir öneri Tülay'cığım;
Hindistancevizi sütüyle yapılmış şanti nasıl oluyor bir desen.Emin olamıyorum da sorayım dedim?Yani tadı ağır olmuyor mu?
Önerimse şu;bu tür meyvaları kullanmadan önce nişastaya hafifçe bularsan suyunu emecektir...
Tulay'cigim, pastan muhtesem gorunuyor. Su pastaci kremasi tarifini verdigine ise nasil sevindim anlatamam. Cunku Amerika'da Dr. Oetker'in kremalarini bulamiyorum. Diger kremalari da hic begenmiyorum. O yuzden simdi bunu deneyecegim. Supersiiiin. Sevgilerimle,
Suzan ablacıgım teşekkürler, begendiğine çok sevindim. Yurt dışında bir arkadaşıma birşeyler sipariş etmiştim o getirdi bana geçen ay. "Wilton cupcake stand" olarak geçiyor. Bu en küçük boyu ve 13 tane cupcake alıyor.. 20-30 tane taşıyan daha büyükleride var hatta. Ben araştırmıştım yanılmıyorsam pasdekor.com.tr ile olan iletişimimde yakın zamanda getirteceklerini söylemişlerdi. Sevgiler...
Aybike merhabalar. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.
Dilekciğim inşallah canım. O set için çok bekledim ve beklediğime değdi, çok hoşuma gitti. Çünkü hazır yurt dışından sipariş veriyorum bari bu setide getirtebileceğim bir internet sitesi olsun diye düşündüm. Ama malesef bu seti gönderen bir site bulamayınca yurt dışından birinin gelmesini çok bekledim. İnşallah Türkiye'de de satışı olur.
Süheyla merhabalar. Ne güzel sözler bunlar böyle. Çok teşekkür ederim begendiğine çok sevindim. Sevgiler..
Hülyacığım merhabalar. Nişastaya bulama önerini mutlaka dikkate alacağım çok teşekkürler.
Hindistancevizi sütünü ise pastacı Burcu'dan öğrenmiştim. Metro, carrefour belki migros gibi büyük marketlerin konserve reyonlarında 400 ml lik küçük yeşil bir kutu, sanırım üzerinde cocconat cream yazıyor. (İçeriği ise küçük kutulardaki sıvı kremalar gibi) Kremşantide hindistancevizi tadı ve kokusu oluyor. Benim hoşuma gitti. Bulursan bir dene bakalım begenecekmisin.
Tubacığım umarım bunu begenirsin. Sevgiler..
Merhaba tülay herşey harika pastanda harika olmuş.Bende annen gibi şeker hamuruyla kaplamayı sevmiyorum böyle çok daha güzel olmuş.Ellerine sağlık.Bizimde çok fazla melek balığımız vardı dışardan aldığımız bir balık mikrop getirdi hepsi teker teker öldü şimdi diskus akvaryumu yapıyoruz.
pasta harika olmuş ellerine sağlık.
Yorum Gönder