13 Kasım 2006

MUHALLEBİLİ KURABİYE
























Eskiden bir dönem annem tüm misafirlerine bu kurabiyelerden yapardı. Okuldan eve döndüğümde eğer evde misafirimiz varsa anlardımki mutfakta beni bekleyen kurabiyeler de var :) Uzun zaman olmuştu bu lezzeti tatmayalı, birden telaşlandım tarifini unutmuş olabilirmiyiz acaba diye. Ama hayır, unutmamışım ve hemen denedim. Aynı eski zamanlardaki gibi bu kurabiyeler haftasonu mutfakta beni beklediler.

Malzemeler
  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • üzerine dökmek için 2yemek kaşığı pudra şekeri
Muhallebi için :
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 30 gr margarin
Kurabiye hamuru için, bir kap içerisinde önce yumuşak margarini, 2 yemek kaşığı pudra şekerini ve yoğurdu iyice yoğuruyorum. Ardından kabartma tozu ile unu eleyerek ekliyorum ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyorum. Buzdolabında yarım saat kadar bekletiyorum. ( Hamur ne sert ne de yumuşak olacak, un miktarını çok az artırıp yada azaltarak ayarlayalım)

Bu arada muhabbelimizi hazırlayalım. Şeker ve sütü ufak bir tencereye alıyorum. Üzerine kakao, un ve vanilyayı eleyerek ekliorum ve sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişiriyorum. Kaynayınca margarini ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Bir iki dakika sonra ateşten alıyorum. Oda ısısında muhallebininde bir 10 dakika kadar dinlenmesi soğuması gerekiyor ara sıra karıştırarak bekletiyorum.


Hamuru iki eşit parçaya bölüyorum ve 3-4 mm kalınlığında olana kadar her birini genişce bir çapta açıyorum. Ortalama 8 x 8 cm gibi kareler kesiyorum. Karelerin ortasında fotografta görüldüğü gibi bir tatlı kaşığı muhallebiden koyuyorum. Karenin dört köşesini ortaya toplayarak bohca şeklinde kapatıyorum. Kapanan kısım aşağıda kalcak gibi ters çevirerek pişirme kağıdı serdiğim tepsime diziyorum. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişiriyorum. Üzerleri hafif pembeleşecek tam kızarmasını beklemeyin. Fırından çıkarınca soğumasını bekleyelim ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Vanilya muhallebili yuvarlak görmüştüm ama böyle ilk defa görüyorum. Çok değişik çok hoş

Adsız dedi ki...

Bu çok güzel bişeye benziyor. Ellerinize sağlık.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Bu tarifi uzaktaki arkadaşımdan almıştım ama ne kurabiyenin kendisini gördüm nede yapılışını. Senin tarif ve resimlerimle artık bunu yapma vaktidir. Biskrem gibi ne güzel olmuşlar..
ne gerek var hazır bisküvilere kurabiyelere
Pınar
www.klubem.blogspot.com
Not: bir türlü yorumum eklenmedi, artık anonymous deniyorum son şans

Tulosh dedi ki...

Defne ve Rana çok teşekkür ediyorum.

Pınarcım hoşgeldin teşekkür ederim. Yapmanı tavsiye ederim gerçekten çok güzel oluyorlar. Yorum eklerken zorlanmışsın sanırım çok üzüldüm, birçok kişi aynı sorunu yaşadığını söylüyor :(

Adsız dedi ki...

Öncelikle ALLAH (C.C) sizden razı olsun bu tarifler için.Yalnız bu muhallebiyi kurabiyenin içine nasıl koyuyoruz şırınga yardımı ile olabnilir mi?

Tulosh dedi ki...

Merhabalar. Kurabiyenin fotografının altında yapım aşamasını çekip yayınladım. Hamuuru açıp kare kare kesip çok yoğun kıvamlı olan muhallebiyi birer tatlı kaşığı karelerin ortasına yerleştiriyoruz ve dört kenarından baohca yapar ibi katlayıp ters cevirerek tepsiye diziyoruz. Sevgiler