23 Eylül 2006

YERİNE BİR DAHA GELMEZ SENİN...

24 Eylül 1996 da ölümünden sonra arkada gözü yaşlı milyonlarca insan bırakan, tüm gönüllerde taht kuran Zeki Müren 1951 yılında 45 dakikalık bir radyo programıyla muhteşem sesini halka tanıtmıştı. Keşke o yıllarda hatta 60 larda 70 lerde yaşıyor olsaydımda 5 dakika dahi olsa O'nu konserinde dinleyebilme şerefine ulaşabilseydim..
Giydiği smokinlerle, saz heyetine verdiği özenle, harikulade besteleriyle, eşsiz yorumlarıyla, izleyicisine verdiği büyük saygıyla Sanat Güneşi gibi değerli bir ifadeyi hakkıyla taşıyan unutulmaz bir sanatçıdır. Sevgiyle ve rahmetle anıyorum.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok değerli bir sanatçımız. Dediğin gibi yerine bir daha gelmez onun. Hatırladığım kadarıyla, dinleyicierine daha yakın olmak için ve onlara duyduğu saygıdan ötürü podyum şeklinde ileriye doğru uzanan sahneyi ilk o kullanmış çok asil bir kişiliktir. Saygıyla anıyorum.

Adsız dedi ki...

Söyledikleriniz çok doğru. Birde orkestrasına aynı kıyafeti giydiren, sahne düzenine ve smokinlerine çok özen gösteren birisiymiş. Annemlerden duymuştum bunu. Yinede şanslı sayılırız son yıllarında dahi olsa O'nunla kısa bir dönem aynı zamanlarda yaşamışız. Nurlar içinde yatsın.

Adsız dedi ki...

sanat guneşimiz Zeki Müreni çok ama çok özlüyoruz

Adsız dedi ki...

Her şarkısını hergün dinleyebilirim hiç bıkmadan. Büyük insandır. Güzel değinmişsiniz.

Büşra dedi ki...

Tülay ablacım nasılsın ben Büşra seni çok seviyorum Simay'ın fotoğrafı var ... Onuda çok seviyorum :D