LİMONLU CHEESECAKE
Bugün annemin birkaç arkadaşı bize geleceklermiş. Ben yine göremeyeceğim işteyim fakat anneme yardımcı olmak adına birşeyler yapmayı teklif ettim tamam dedi. Hemde cheesecake için :) İlk başta çok şaşırdım annemin tamam demesine çünkü kendisi pek sevmez fakat arkadaşları seviyormuş, hadi bakalım...
Malzemeler:
Taban için biskuvileri mutfak robotu yardımıyla ufaladım ve oda ısısında yumuşamış tereyağ ile yoğurdum. İçine yağlı kağıt serdiğim kalıbımın tabanına elimle düzgünce bastırarak yaydım ve buzdolabında 10 dakika beklettim. Bu arada peynirli dolguyu hazırladım.
Fırını 185 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Derince bir kap içerisinde yumurtaları şeker ile birlikte hafif kabarana kadar iyice çırptım. Limon suyu, kabuğu ve unu ekleyip biraz daha çırptım. Ardından peynirleri teker teker ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırptım.
Peynir karışımını buzdolabında bekleyen kalıba boşaltıp önceden ısttığım fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 55-60 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca cheesecake oldukca kabarmış olacak ve soğuma esnasında hafif çökme olacaktır. Bıçak yardımıyla cheesecakin yanlarını kalıptan sıyırırsanız hafif çökme yaptığında orantılı olarak düngün şekilde çöker ve kekinizin üzeri düz olur.
Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletiyorum. En az 5-6 saat bekletmeniz yeterli olacaktır fakat üzerinden 1 gün geçtiğinde lezzeti artacaktır.
Malzemeler:
- 1 paket eti burçak biskuvi
- 60 gr tereyağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket krema peyniri (pınar beyaz kullandım)
- 1 paket labne peyniri
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı un
Taban için biskuvileri mutfak robotu yardımıyla ufaladım ve oda ısısında yumuşamış tereyağ ile yoğurdum. İçine yağlı kağıt serdiğim kalıbımın tabanına elimle düzgünce bastırarak yaydım ve buzdolabında 10 dakika beklettim. Bu arada peynirli dolguyu hazırladım.
Fırını 185 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Derince bir kap içerisinde yumurtaları şeker ile birlikte hafif kabarana kadar iyice çırptım. Limon suyu, kabuğu ve unu ekleyip biraz daha çırptım. Ardından peynirleri teker teker ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çırptım.
Peynir karışımını buzdolabında bekleyen kalıba boşaltıp önceden ısttığım fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 55-60 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca cheesecake oldukca kabarmış olacak ve soğuma esnasında hafif çökme olacaktır. Bıçak yardımıyla cheesecakin yanlarını kalıptan sıyırırsanız hafif çökme yaptığında orantılı olarak düngün şekilde çöker ve kekinizin üzeri düz olur.
Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında 1 gün bekletiyorum. En az 5-6 saat bekletmeniz yeterli olacaktır fakat üzerinden 1 gün geçtiğinde lezzeti artacaktır.
13 yorum:
Böyle bir fotograf olamazzzz. Tablo yapıp duvara asılacak kadar güzel. İştah kabartıcı mmmmmmm :)
çok güzel olmuş. ellerine sağlık. tarif değişik geldi.hem labne hem krema peynir. mutlaka denenecektir. sevgiler...ayşem
Tulosh, hafta sonu gunum var, ne yapsam diye dolanip duruyorum, cesaret edebilsem bu cheesecake i yapacagim ama, ya tutturamazsam, en iyisi once evdekilere yapmak, kotu olursa cope gider, ellerine aglik, enfes gorunuyor..Tarifini aldim, sevgilerle,
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş, bu arada seni hala linklerime eklemediğimi farkettim, hemen ekliyorum görüşmek üzere.
Anonymous teşekkür ederim yorum beni inanılmaz mutlu etti.
Ayşem merhabalar. Sen cheesecake seviyosun tavsiye ederim mutlaka.
Tuba merhabalar. Bence hiç korkma çünkü zor birşey değil. Eminim çok güzel yapabilirsin.
Pembelim canım teşekkür ediyorum çok. Sevgiler.
dünyanın en güzel pastası cheesecakedir. Elinize sağlık.
harika görünüyor o kdar güzel anlatmışsınız ki hemen yapasım geldi ama önce malzemeleri almam lazım
ellerinize sağlık
sevgilerle
www.denizesintisi.com
Biz kız çocukları annelerimizi hep böyle gözetiriz di mi?Biz büyürüz kocaman oluruz,onlar büyür çocuğumuz olur.Biz onlara poğaçalar,kekler çırpar dururuz....
Merhaba, şahane olmuş cheese cake... ellerinize sağlık. Ben aşağıdaki ağlayan pastada ilk defa krem şanti görüyorum. İlginç bir fikir denemek lazım.. :) Ellerinize sağlık. Tariflerin hepsi güzel...
Merhaba görüntüsü bile yetiyor elelrinize sağlık sayfanızdaki tüm tarifler ve sunumlar harika bende yemeklerde sunuma çok önem veririm önce göze hitap etmeli diye düşünüyorum :) izninizle sizi linklerime eklemek istiyorum bundan sonra sıkca görüşmek dileğiyle hoşcakalın sevgiler.
özlem özge kut
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam
Cheesecaker teşekkürler.
Ebru hanım begenmenize svindim çok çok teşekkrler.
Hülyacığım evet aynen dediğin gibi. Eskiden beni hiç sokmazdı mutfaga çünkü kendi çok hamarat ve benim yaptıklarım için sanki olmayacak gibi bir hisse kapılıyordu. Artık mutfakta banada izin var fazlasıya. Mutluyum :)
Zerrin hanım merhabalar. Çok teşekkür ediyorum çok memnun oldum.
Pastacı kız merhabalar. Sözlerine çok sevindim inan :) herzaman beklerim. Sevgiler.
MERHASA MÜKEMBEL OLMUŞ CHEESECAKELERİNİZ BAŞARILAR
Çok güzel bir tat olması lazım. Cheesecake'in memleketinden gelen birisi olarak iki önerim var ama. :) 1) Fazla çırpmayın, kabaracak fakat gördüğünüz gibi sonra yine çöker, hem de çoğu kez çatlar. 2) 185 derecede pişirmek yerine bunu deneyin: Önce çok sıcak bir fırın yani 225 derecede sadece 10 dakia pişirin, sonra 95 dereceye ayarların fırını. Böylece üstü güzel kızaracak fakat içi inanılmaz güzel bir kıvam alacak. Daha yüksek ısıda yumurtalar ve peynir hafif kesilir çünkü. Sonucundan çok memnun olacağınızdan eminim!
Yorum Gönder