İYİ BAYRAMLAR, MUTLU SENELER DİLİYORUM..
Bu sene çifte bayram var. Heyecanlar, mutluluklar ikiye katlanıyor, hem bayram hem yılbaşı aynı güne denk geliyor. Alışveriş merkezleri, sokaklar cıvıl cıvıl. Temizlikler, yemekler, koşuşturmalar derken kaldı 2-3 gün :) Herkese çikolata tadında mutlu bayramlar, mutlu seneler diliyorum.
Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk, sağlık, başarı getirmesi dileğiyle tüm dostların yeni yılı kutlu olsun.
Ha bu arada unutmadan, umarım yeni yılda Sibel hanımın tangasından ve Hülya hanımın saçmalıklarından daha ciddi konular tartışırız. En büyük iletişim araçlarından biri olan televizyonda daha güzel şeyler duymak ve hayatı daha ciddiye almak umuduyla, sevgiyle kalın...
Bayram için dün akşam truff yaptım. Truff içi ve dış kaplaması ile ilgili çok çeşitliliğe uygun tamamen yaratıcılığınıza bağlı yumuşak bir çikolata çeşitidir. Geçen sene bayramda dışı sadece kakao kaplı içi portakal şekerlemeli trufflar yapmıştım çok güzel olmuşlardı fakat internette bir blogum olmadığı için fotograflarını çekmemiştim.
Bu sefer Kahve Dünyasından aldığım çikolata ile denedim ve birazda çekilmiş badem ekledim. Dışı için yarısını fındık yarısını yine çikolata ile kapladım.
Truff için malzemeler;
Üzeri için kakao, hindistan cevizi, fındık, fıstıkvs birçok çeşit deneyebilirsiniz.
350 gr çikolatayı bıçakla ufak parçalara ayırıyorum
Kremamın hepsini bir tencereye alıp orta ateşte ısıtmaya başlıyorum. Kaynamasına yakın çikolataları içine atıp sürekli karıştırarak çikolatalarımın erimesini ve homojen bir karışım olmasını bekliyorum. Vanilyayı ve mutfak robotunda çekilmiş bademleride ekleyip biraz daha karıştırıyorum ve oda ısısında soğumasını bekliyorum.
Yarım saatte bir kontrol ederek çikolatamı hafiften karıştırıyorum ve 4-5 saat sonunda sertleşmiş bir çikolatam oluyor. Eğer 4-5 saat oda ısısında sertleşmemiş ise 1 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
Daha sonra soğuk suda ellerimi uzun uzun yıkıyorum. El ısınız sıcak ise çalışırken çikolata eriyebilir. Tatlı kaşığı ile fındıktan irice büyüklükte çikolatadan parçalar alıp elimle yuvarlıyorum. Hepsini yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip buzlukta yarım saat kadar daha bekletiyorum. Çünkü birazdan sıcak çikolata içerisine girecekler :) hemen erimemeleri için buzlukta biraz daha kendilerini toparlamasını bekliyorum.
Sıra geldi üzerlerini kaplayama. Yarısını fındıkla kaplayacağım için çok fazla çikolata eritmedim. Ufak bir benmari kurdum ve 100 gr kadar çikolatayı erittim. (İsterseniz içine bir çay kaşığı kadar tereyağ atıp karıştırabilirsiniz) Ocağı kapatıp çikolatanın hafif ılıklaşması için karıştırarak biraz bekledim ve dolaptan çıkardığım truffları iki tatlı kaşığı yardımıyla erimiş çikolatay atıp çıkardım. Yine yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip dış kaplamanın soğuması için bir kenarda beklettim.
Yaklaşık 40 adet truff elde ettim. Bir kutu evime ayırdım ve diğer kutuyu birisine hediye götürdüm.
Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk, sağlık, başarı getirmesi dileğiyle tüm dostların yeni yılı kutlu olsun.
Ha bu arada unutmadan, umarım yeni yılda Sibel hanımın tangasından ve Hülya hanımın saçmalıklarından daha ciddi konular tartışırız. En büyük iletişim araçlarından biri olan televizyonda daha güzel şeyler duymak ve hayatı daha ciddiye almak umuduyla, sevgiyle kalın...
Bayram için dün akşam truff yaptım. Truff içi ve dış kaplaması ile ilgili çok çeşitliliğe uygun tamamen yaratıcılığınıza bağlı yumuşak bir çikolata çeşitidir. Geçen sene bayramda dışı sadece kakao kaplı içi portakal şekerlemeli trufflar yapmıştım çok güzel olmuşlardı fakat internette bir blogum olmadığı için fotograflarını çekmemiştim.
Bu sefer Kahve Dünyasından aldığım çikolata ile denedim ve birazda çekilmiş badem ekledim. Dışı için yarısını fındık yarısını yine çikolata ile kapladım.
Truff için malzemeler;
- 350 gr sütlü çikolata
- 300 ml sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kadar badem
- 100 gr sütlü çikolata
- fındık
Üzeri için kakao, hindistan cevizi, fındık, fıstıkvs birçok çeşit deneyebilirsiniz.
350 gr çikolatayı bıçakla ufak parçalara ayırıyorum
Kremamın hepsini bir tencereye alıp orta ateşte ısıtmaya başlıyorum. Kaynamasına yakın çikolataları içine atıp sürekli karıştırarak çikolatalarımın erimesini ve homojen bir karışım olmasını bekliyorum. Vanilyayı ve mutfak robotunda çekilmiş bademleride ekleyip biraz daha karıştırıyorum ve oda ısısında soğumasını bekliyorum.
Yarım saatte bir kontrol ederek çikolatamı hafiften karıştırıyorum ve 4-5 saat sonunda sertleşmiş bir çikolatam oluyor. Eğer 4-5 saat oda ısısında sertleşmemiş ise 1 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
Daha sonra soğuk suda ellerimi uzun uzun yıkıyorum. El ısınız sıcak ise çalışırken çikolata eriyebilir. Tatlı kaşığı ile fındıktan irice büyüklükte çikolatadan parçalar alıp elimle yuvarlıyorum. Hepsini yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip buzlukta yarım saat kadar daha bekletiyorum. Çünkü birazdan sıcak çikolata içerisine girecekler :) hemen erimemeleri için buzlukta biraz daha kendilerini toparlamasını bekliyorum.
Sıra geldi üzerlerini kaplayama. Yarısını fındıkla kaplayacağım için çok fazla çikolata eritmedim. Ufak bir benmari kurdum ve 100 gr kadar çikolatayı erittim. (İsterseniz içine bir çay kaşığı kadar tereyağ atıp karıştırabilirsiniz) Ocağı kapatıp çikolatanın hafif ılıklaşması için karıştırarak biraz bekledim ve dolaptan çıkardığım truffları iki tatlı kaşığı yardımıyla erimiş çikolatay atıp çıkardım. Yine yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizip dış kaplamanın soğuması için bir kenarda beklettim.
Yaklaşık 40 adet truff elde ettim. Bir kutu evime ayırdım ve diğer kutuyu birisine hediye götürdüm.
6 yorum:
tülay hanım çok hoş olmuşlar ellerinize sağlık şimdi tadı çok güzel olmuştur yemede yanında yat
Tülay hanım bunlar çok güzelleerrr ellerinize sağlık, bende denemek istiyorum mutlaka.
Sizlerede iyi seneler mutlu bayramlar, tüm güzellikler sizinle olsun.
Sevgili Tülay,
Yeni yilinizi ve Bayraminizi kutlar, tüm dileklerinizin gerceklesmesini dilerim. Sevgiler Sonia...
merhabalar yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar yeni yılda her gününüzün bayram tadında olmasını temenni ederim sevgilerr damla
www.cedene.com
Ellerine sağlık...
İyi bayramlar&seneler dilerim.
Selam ve sevgiler
Tüm güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Çok güzel bayram geleneklerimiz, lezzetlerimiz var. Hiçbir güzelliğin bozulmamasını ümit ediyorum. Her gününüzün birbirinden güzel olması dileğiyle sağlıklı, mutlu bayramlar ve seneler diliyorum. Sevgiyle kalın.
Yorum Gönder