11 Aralık 2012

PATATES ÇANAKLARI


























Bir dönem Oktay Usta'nın programlarını izlerken bu tür salatalı patates çanakları yapmıştı. Tarifini  unutmuşum fakat birgün denemek hep aklımın bir köşesindeydi. Hazırlamak biraz zaman alıyor fakat görsel olarak çok şık duruyorlar.
Malzemeler:
1 kg patates
100 gr tereyağ
5-6 dal maydanoz
tuz- karabiber
Ben çanakların içlerine doldurmak için bezelye,havuç ve turşu ile mayonezli rus salatası hazırladım. Dilerseniz  mayonezli havuç salatasıda yerleştirebilirsiniz.
Patatesleri haşlayıp sıcakken rendeledim ve tereyağ tuz karabiberide ekledim. Maydanozları da minik doğrayıp içine karıştırdıktan sonra bir tepsiye yayarak soğumaya bıraktım. Soğuyunca hafiften bir kez daha yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını hafif oyarak çukur kase şeklini verdim. Şekil verirken çok narin davranmak gerekiyor aksi halde kenarlardan çatlayabiliyor. Avucunuzda yuvarlarken sürekli kenarlardan destek vererek, toparlayarak yuvarlayın. Servis yapacağınıza yakın içlerinin salatasını çay kaşığı yardımıyla doldurun, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: