28 Aralık 2007

Fındıklı Tarçınlı Minik Kurabiyeler ve 2008 :)


















2008 Yılının Dünyamıza, Ülkemize ve Siz Değerli Dostlarıma Sağlık, Barış, Huzur ve Bereket Getirmesi Diliyorum. Herkese Mutluluklarr....


Yeğenlerim Berkay ve Simay'ın doğumgünüydü geçenlerde. Berkay yine geçen seneki futbol sahası pastasının aynısından isteyince birde Simaya sordum nasıl pasta istersin diye. En sevdiği rengi söyledi yine. "Pembe olsun"
Herzaman yaptığım pandispanya tarifini kullandım. Arasına muz, damla çikolata ve kremşanti. Üzerini ve yanlarını ise çilekli kremşanti sıkarak süsledim. Önceden de aldığım bebekli pasta üzeri süsleri vardı onlarıda ortasına yerleştirip pastayı tamamladım.
Pembe rengi kadar güzel, çikolata tadında bir hayatınız olur umarım, kocaman öpüyorum sizleri..




Yandaki minikler ise leziz mi leziz Ayşem'in kurabiyeleri. Yağmurun doğumgünüde getirmişti kendisi ve o gün yemeye doyamamıştık. Neredeyse bir yıl olacak yeni fırsat bulup yapabildim. Tarife de tam uyunca aynı o günü yaşadım yani :) Teşekkürler Ayşem ve Bebi...

Malzemeler:
250 gr margarin (oda ısısında)
4 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un (elenmiş)
üzeri için : 2 çorba kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Tarçın ve pudra şekeri hariç tüm malzemeyi iyice yoğurdum. (1,5 su bardağı fındığı da robottan geçirip iyice un haline getirdikten sonra kullandım) Yaklaşık 30 dakika oda ısısında hamuru dinlendirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine minik minik yuvarlaklar yaparak dizdim. 170 derecede önceden ısıttığım fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca soğumasını bekledim ve bir tabak içerisinde karıştırdığım tarcın ve pudra şekerine tüm kurabiyeleri tek tek buladım. Nefis oldu ...